2013. szeptember 14., szombat

Sziasztok!:)
Bocsánatot szeretnék kérni amiért megint nem voltam, ugyanis itt volt a suli, arra készülni kellett, a folytonos para.
Azonban pár nappal ezelőtt láttam a neten egy DIY (Do it yourself) ajakápolót, és ugygondoltam én is elkészítem. Ugyhogy suli után rohantam a patikába a hozzávalóért.
Tehát nézzük mi kell hozzá:
  • vazelin (én a patikában vettem egy nagy tégelyel 163 Ft-ért, ti is vehettek ott vagy esetleg Dm-ben vagy bármilyen nagyobb szépségápolással foglalkozó boltban.) 
  • kanál
  • kis üveg tányér vagy kisebb tálka
  • kakaópor (ezt lehet mással is helyettesíteni, amit lent a megjegyzésnél írok)
  • kis "izé" amibe belerakjátok a kész dolgot
csillámos szájfény (elhagyható)

Kezdjük is:
Első amit  kell tenni az az hogy a kanállal vegyetek ki 1 kis adag vazelint, majd tegyétek bele a tálkába, ezután tegyétek be a mikróba kb 1,- 1,30 percre. (VIGYÁZZ! Ne legyen fémtál amit beteszel, és semiképp ne tedd be a kanalat sem. ) Ha letelt vedd ki (VIGYÁZZ! Több mint valószinű hogy nagyon forró lesz a tál, ezért azt ajánlom hogy  sütőkesztyűben vagy konyharuhával vedd ki.) , és egy felolvadt, folyékony cuccot kapsz. Ezután egy kb fél kiskanálnyi kakaóport tegyél bele, és alaposan keverd össze a kettőt. Majd egy kis csillámos szájfény tehetünk bele, hogy  csillogjon, ez persze csak egy kis extra, mert ez elhagyható.  Ezután öntsd egy tégelybe, majd tedd hűtőbe, kb 30 óra, 1 óra és megdermed, majd használhatod is:)

10 tipp amivel ízesítheted az ajakápolót.

  1. Vanília aroma
  2. Mandula aroma ( Mandula íz+ Zöld szín :D) 
  3. Boleró italpor
  4. Szines rúzs
  5. Pirosító (kikaparsz belőle egy kicsit, és azzal kevered össze)
  6. Szemhéjpúder (Azzal a teknikával mint a pirosító)
  7. Csokikocka (lereszelsz kb 2 kocka csokit, és összekevered az olvasztott vazelinnel)
  8. Méz
  9. Banán (Összepütésítve, nyugi nem fog megbarnulni vagy megromlani)
  10. Szörp ( Pl. Málna)


Ennyi lett volna ez a bejegyzés. Köszönöm hogy elolvastátok. Sziasztok!:)
Xoxo: Lylu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése